Aktuellt om konst i Blekinge

Sydosten

Konstnärer och konsthantverkare håller öppen ateljé i utställning

Vi är stolta och glada över att kunna presentera de konstnärer och konsthantverkare som juryn valt till utlysningen Öppen ateljé.

De kommer att visa upp sina konstnärliga arbetsprocesser och hålla öppna ateljéer på plats i utställningen Sydosten United på Kulturcentrum Ronneby konsthall under sommaren 2024.
Dea Svensson, Klara Nilsson och Jenny Carlsson Grip – grattis!

Under tre olika tidsperioder kommer de att visa upp en blandning av olika konstarter, arbetsmetoder och tekniker. Arbetsprocesserna presenteras i relation till Kulturcentrum Ronneby konsthall som plats och dess kulturhistoriska identitet av verkstäder och produktion.

Dessa konstnärer och slöjdare kommer tillsammans att erbjuda en mångfald av konstnärliga uttryck och tekniker som kompletterar varandra på ett spännande sätt, vilket skapar en berikande och engagerande upplevelse för besökarna på Sydosten United. Som besökare kommer man att få en unik inblick i konstnärernas arbete.

Skriv in dessa datum i almanackan:
Period 1: lördag 15 juni (vernissage) – torsdag 20 juni: Dea Svensson
Period 2: onsdag 26 juni – söndag 30 juni: Klara Nilsson
Period 3: onsdag 14 augusti – söndag 18 augusti: Jenny Carlsson Grip


Jenny Carlsson

Jenny Carlsson Grip.

Jenny Carlsson

Dagen brister (Se himlen åter bli grå) 2024. 470x 220 cm olja på linneduk. Jenny Carlsson Grip

Jenny Carlsson

Ur väderdagboken ,2024 Monotypi. 11 Torrnål, 18x14 cm, Jenny Carlsson Grip

Jenny Carlsson Grip ger besökaren en möjlighet att ta del av hennes arbetsprocess inom grafik. Genom att skapa monotypier växelvis i grafikverkstaden och i utställningsrummet kommer Jenny att ge en inblick i sitt konstnärliga utforskande och låta besökarna uppleva hur hennes originalverk växer fram. Förbindelsen till naturen runt hennes ateljé i Kallinge i Ronneby skapar ytterligare dimensioner, liksom relationen mellan grafik och hennes andra konstnärliga praktik inom måleri.

Nyfiken på Jenny Carlsson Grip... Länk till annan webbplats.

Dea Svensson

Dea Svensson Porträtt Courtesy of Dea Svensson and Berg Gallery.

Dea Svensson

Storyteller, 2022 Courtesy of Dea Svensson and Berg Gallery.

Dea Svensson

Frusen fast, 2023 Courtesy of Dea Svensson and Berg Gallery.

Dea Svensson bjuder in besökaren till sin konstnärliga skapelseprocess genom teckningen som konstform. Han skapar en egen värld av realistiska och sagolika motiv med små, korta tuschstreck, gärna med naturen som bas. I sin ateljé på Kulturcentrum kan både konstnären och besökaren få inspiration att bygga broar till barndomens fantasi- och drömvärldar.

Nyfiken på Dea Svensson... Länk till annan webbplats.

Klara Nilsson

Klara Nilsson

Klara Nilsson
Klara Nilsson

Klara Nilsson bjuder in till en färgstark värld där färg, form, material och teknik står i fokus. Genom sin handstickmaskin utforskar hon brutna mönster genom flätstickning tillsammans med flerfärgsstickning för att skapa helt nya uttryck. Under arbetsprocessen och i samtal med besökaren synliggör Klara dagens smutsiga textilindustri och belyser vikten av slowfashion, lokal produktion och hantverk för ett mer hållbart samhälle.

Nyfiken på Klara Nilsson... Länk till annan webbplats.