Aktuellt om konst i Blekinge

pennor

Workshop: Att skriva om sin konst
- formulera en ansökan eller ett artist statement

Denna workshop är ett tillfälle för dig att utveckla din förmåga att skriva om det egna konstnärskapet. Kursen vänder sig till dig som är yrkesverksam inom bild- och formområdet och som är intresserad av att söka arbets- och projektpengar eller som vill få hjälp att skriva ett artist statement eller en utställningsansökan.

Datum: 9, 11, 13 september 2024
Plats: Digitalt
Språk: Kursen hålls på svenska
Arrangör: Regionsamverkan Sydsverige, bild- och form
Workshopledare: Ida Rödén, konstnär, skribent och redaktör för den norrländska konsttidningen Volym
Max 18 personer

Inför workshopen får du välja mellan två olika uppgifter (detaljerad beskrivning, samt en lathund, skickas ut efter anmälan). Du ska ha en påbörjad text då workshopen sätter i gång. Workshopen arrangeras av bild- och formgruppen inom Regionsamverkan Sydsverige.

På förmiddagen den första dagen går vi gemensamt igenom olika sätt att arbeta med text för att beskriva ett konstnärskap. Därefter får du möjlighet att bolla texter individuellt med Ida Rödén. På onsdagen har vi delat in oss i grupper om 3-4 och diskuterar varandras texter. Detta är en chans att också utbyta erfarenhet med konstnärskollegor i Sydsverige. Workshopen avslutas med en halvdag, med gemensam genomgång där vi läser igenom alla texter. Målet är en text där konstnärens egen röst ges utrymme, en text som tydligt och nyfiket berättar något om den egna verksamheten.

Vad ska din ansökan innehålla?
• En kort motivering till varför du vill gå kursen (max antal 500 ord)
• CV och meritförteckning med relevanta utbildningar, utställningar och annan konstnärlig verksamhet
• Namn och kontaktuppgifter (e-post, adress, mobiltelefon) och länk till eventuell hemsida.
• Skicka all din information samlat i en enda PDF-fil.

Kursens omfattning:
Dag 1: Kl. 14:00-15:00
Dag 2: Ett pass på 40 min.
Dag 3: Kl. 9 - 12
Mellan kurstillfällena beräknar du tid att skriva på din text.


Vem kan söka:
Yrkesverksamma konstnärer som är aktiva eller har en stark koppling till Region Blekinge, Region Skåne, Region Kalmar län, Region Kronoberg, Region Halland och Region Jönköpings län.

Ange ”Skrivarkurs konstnärer” i ämnesraden i e-posten.
Namnge också din PDF-fil med ditt namn.
Ansök senast: Söndag 11 augusti

Skicka din ansökan till: kulturochbildning@regionblekinge.se

: : :

En jury bestående av bild- och formutvecklarna i Sydsverige kommer att göra urvalet och du får besked om din plats senast 15 augusti. Urval av konstnärer sker utifrån motivering och konstnärens tidigare verksamhet. Workshopen är kostnadsfri för konstnärer som är verksamma inom de sex sydregionerna.

: : :

För mera information om kursen, kontakta bild- och formutvecklaren på Konst i Blekinge
Torun Ekstrand, torun.ekstrand@regionblekinge.se

: : :

Utlysningen genomförs inom ramen för Regionsamverkan Sydsveriges (RSS) särskilda satsningar på bild- och form i Sydsverige.

Regionssamverkan Sydsverige som är ett samarbetsorgan för Sveriges sex sydligaste regioner och som arbetar för en långsiktig hållbar utveckling för Sydsverige består av regionerna Skåne, Blekinge, Halland, Jönköpings län, Kalmar län och Kronoberg.

Läs mer om regionsamverkan sydsverige ... Länk till annan webbplats.