Sydosten

Sydosten United 2024

Nu är det dags att söka till 2024 års upplaga av Sydosten United, en jurybedömd samlingsutställning som rymmer uttryck från hela fältet inom konst, konsthantverk och slöjd.

Konstnärer, slöjdare och konsthantverkare verksamma i Blekinge, Småland eller Öland eller med anknytning till något av dessa landskap, är välkomna att söka.

SYDOSTEN UNITED 2024
Ansökningsperiod
22 januari – 21 april


Under de senaste åren har Kalmar konstmuseum utvecklat nya visioner och idéer för Sydosten United.
"Ambitionen har alltid varit att skapa spännande utställningar men också att Sydosten United fungerar som en plattform där utövare och publik möts, utbyter tankar, idéer och även bygger relationer.", säger Anneli Berglund, biträdande chef Kalmar konstmuseum.

Nytt för den här gången är att Sydosten United för första gången hålls på en ny plats, och 2024 har den stora äran tillfallit oss på Kulturcentrum Ronneby konsthall. Konsthallen drivs av Ronneby kommun och samarbetar med Region Blekinge, med fokus på svensk och internationell samtidskonst. Sydosten United är en konstsalong för Småland, Blekinge och Öland.

Utställningen är ett samarbete mellan Kulturcentrum Ronneby konsthall / Ronneby kommun, Kalmar konstmuseum, Konst i Blekinge och Slöjd i Blekinge / Region Blekinge.

Välkommen att söka till Sydosten United 2024!

Läs och ansök till Sydosted United 2024 Länk till annan webbplats.

Sydosten