Sydosten

Sydosten United 2024

Nu är det dags att söka till 2024 års upplaga av Sydosten United, en jurybedömd samlingsutställning som rymmer uttryck från hela fältet inom konst, konsthantverk och slöjd. Öppen för professionella och amatörer.

Konstnärer, slöjdare och konsthantverkare verksamma i Blekinge, Småland eller Öland eller med anknytning till något av dessa landskap, är välkomna att söka.

Utställningen Sydosten United 2024 visas 15 juni – 25 augusti 2024, på Kulturcentrum Ronneby konsthall.

SYDOSTEN UNITED 2024
Ansökningsperiod
22 januari – 21 april


Sydosten United är en stafettutställning och ett interregionalt samarbete. Salongen alternerar mellan tre platser och tre olika värdskap. Kalmar konstmuseum, Kulturcentrum Ronneby konsthall och Vandalorum/ Smålands konstarkiv i Värnamo. Under de senaste åren har Kalmar konstmuseum utvecklat nya visioner och idéer för Sydosten United.

Ambitionen har alltid varit att skapa spännande utställningar men också att Sydosten United fungerar som en plattform där utövare och publik möts, utbyter tankar, idéer och även bygger relationer.", säger Anneli Berglund, biträdande chef Kalmar konstmuseum.

Nytt för den här gången är att Sydosten United för första gången hålls på en ny plats och 2024 har den stora äran tillfallit Kulturcentrum Ronneby konsthall. Konsthallen drivs av Ronneby kommun och samarbetar med Region Blekinge, med fokus på svensk och internationell samtidskonst.

Juryn för Sydosten United 2024 är:
Jonas Nobel – konstnär och formgivare vid arkitektur – och designbyrån Uglycute
Sara Arvidsson - konstkritiker och frilansskribent.
Agnieszka Knap - Lektor, Masterprogrammet CRAFT Konstfack

Utställningen är ett samarbete mellan Kulturcentrum Ronneby konsthall / Ronneby kommun, Kalmar konstmuseum, Konst i Blekinge och Slöjd i Blekinge / Region Blekinge.

Välkommen att söka till Sydosten United 2024!

Läs och ansök till Sydosted United 2024 Länk till annan webbplats.


Sydosten