POD X

Podden som tar upp intressanta ämnen och olika konstuttryck. Vad innebär handens kunskap för en kirurg, kopparslagare och musiker? Vad är kopplingen mellan arkitektur och musik? Vad rör sig i huvudet på kulturchefer? Du hittar Konst i Blekinge-podden här eller där poddar finns.

 • Vad rör sig ...- POD X

  Vad rör sig i Region Blekinges kulturchefers hjärnor? Vad händer i Blekinges kulturliv? Hur mår Blekinges kulturliv? Pod X sammanför Malena Sandgren, enhetschef på Kultur & bildningsenheten, Morgan Carlsson, enhetschef på Musik i Blekinge och Kristina Hedberg, enhetschef på Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg för att prata kulturupplevelser och hur kulturen påverkar oss människor.

 • Kulturarv och Kulturplan - POD X

  Vi möter Lisa Anderson avdelningschef och kulturstrateg på Konst- och kulturavdelningen Region Blekinge och Sigrid Oldenburg verksamhetsutvecklare för Kulturarv även hon på Region Blekinge. Det blir ett spännande samtal om vad en kulturplan är och vad den kan betyda för kulturutbudet i en region. Vad betyder vårt kulturarv för vår framtid? Politikens roll i kulturen och relationen till principen armlängds avstånd.

 • Arkitektur och Musik - POD X

  I avsnitt tre av POD X får du träffa arkitekten Jumana Hamdani och artisten Ida ”Adée ”Olsson. Vad finns det för kopplingar mellan en arkitekt och en sångerska/rappare/låtskrivare. Hur ser deras arbetssituation ut? Vad är kreativitet för dem? Många spännande trådar får vi följa här.

 • Handens kunskap - POD X

  Hur ser framtiden ut för våra händer? Hur påverkas vi av användandet av pekskärmar? Hur kommer framtidens hantverk att se ut? Vad innebär tyst kunskap?