Aktuellt om konst i Blekinge

malmö konsthögskola

Dansverk och vernissage

Välkommen till en speciell kväll. Upplev ett dansverk inspirerat av de aktuella konstutställningarna och ta del av Between Past and Future, en utställning av studenter från Konsthögskolan i Malmö. På Kulturcentrum Ronneby konsthall möts skulptur, måleri och textil i berättandet om kroppslighet, tid, kommunikation och språk.

Plats: Kulturcentrum Ronneby konsthall
Datum: Onsdag 14 juni
Tid: kl.18.30
Ingen föranmälan, fri entré.


Kvällens program:

DANSVERK – Händelsehorisonten
Kl.18.30

Delar av MASS-kollektivet från Dans i Blekinge möter Anna Nybergs verk genom att lyssna inåt och utåt. Dansarna träder in i Nybergs landskap och finsöker ytor av upplösta minnen och komprimerade händelseförlopp på jakt efter okända samband.

VERNISSAGE - Between Past and Future
Kl.19.15

I utställningen Between Past and Future möts fyra studenter från masterprogrammet på Konsthögskolan i Malmö kring en frågeställning: Hur kan vi som samtida människor hitta en position i en värld som sviktar mellan en ärvd dåtid och en oviss framtid?
Medverkande konstnärer är My Sjöberg, Cornelia Hermansson, Carin Alegre Castegren och Amanda Moberg.
Maj Hasager, rektor för Konsthögskolan i Malmö, kommer att invigningstala under kvällen.Arrangörer: Dans i Blekinge, Kulturcentrum Ronneby konsthall / Ronneby kommun, Konst i Blekinge/ Region Blekinge.

Konst i Blekinge, Kulturcentrum Ronneby konsthall och Dans i Blekinge samverkar för ett regionalt konstresurscentrum och arrangerar en serie dans/konstdialoger under 2023.

Foto av dansare: Simone Alexandra Ærsøe

Dans i Blekinge