Aktuellt om konst i Blekinge

kurs i konstkritik

Kurs: Konstkritik på distans

Sörängens folkhögskola i samverkan med Regionsamverkan Sydsverige, bild och form har det stora nöjet att erbjuda kurs i konstkritik. Syftet är att öka den generella kompetensen i att recensera konst och läsa konstkritik.

Kursen vänder sig till dig som arbetar med konst, konstkritik och / eller skrivande. Eller till dig som har ett stort intresse för konst eller konstkritik. Detta är lika mycket en kurs i skrivande och läsande som i seende.

Kursen kommer bestå av tre distansträffar och en samling på plats på Halmstad konsthall.

Kursledare är Sara Arvidsson som är konstkritiker och frilansskribent. Hon har varit verksam som konstkritiker i drygt tio år och skriver regelbundet för bland annat Göteborgs-Posten.

Så här skriver Sara Arvidsson:

I en tid som genomsyras av snabb klickjournalistik, spontana reaktioner på sociala medier och massiva bildflöden är den eftertänksamma och initierade konstkritiken viktigare än någonsin. Under fyra lördagar ges en kurs i yrkets grunder och vilka former av problemställningar en konstkritiker kan behövas ta ställning till. I kursen ingår såväl teori som konststudier och praktiska skrivövningar...


Kurstillfällen

30 september, distansträff
7 oktober, samling Halmstad konsthall
14 oktober, distansträff
21 oktober, distansträff

Tider för distansträffarna är alltid kl.10:00-12:00. Samlingen på Halmstad konsthall är från 13.00. Program som används för distansträffarna är Zoom.

Kostnad: Kursen är avgiftsfri. Eventuella reskostnader ersätts med upp till 1000 kr mot uppvisande av kvitton.

Antal deltagare i kursen: Max 13.

 

Anmälan

Anmälan görs till Patrik Luth, rektor Sörängens folkhögskola per mejl:
patrik.luth@rjl.se


Skriv några korta rader om din tidigare konsterfarenhet och –utbildning i din anmälan. Senast 16 september 2023. Sökande som bor i någon av de regionerna som ingår i Regionsamverkan Syd kommer att prioriteras, det vill säga Skåne, Halland, Jönköping, Kronoberg, Kalmar och Blekinge.

Välkomna med en anmälan!

Kursen i konstkritik genomförs inom ramen för Regionsamverkan Sydsverig Länk till annan webbplats.e (RSS) särskilda satsningar på bild- och form i Sydsverige.

Regionsamverkan Sydsverige är ett samarbetsorgan för Sveriges sex sydligaste regioner och arbetar för en långsiktig hållbar utveckling för Sydsverige och består av regionerna Skåne, Blekinge, Halland, Jönköpings län och Kronoberg.

LÄNK TILL SÖRÄNGENS FOLKHÖGSKOLA... Länk till annan webbplats.