Aktuellt om konst i Blekinge

Sepa och Jumana

Utställning: Jumana Hamdani & Sepa Sama

Trädgårdspromenader och design för sittande
Konstnärlig forskning inom stadsstudier
20.1 - 10.3 2024

Arkitekten och forskaren Jumana Hamdani tillsammans med konstnären och forskaren Sepa Sama undersöker ämnet promenader och design för sittande, med fokus på Blekinge som en trädgård. Sepa dokumenterar medan Jumana formger.

Ta del av deras förslag och vision för Ronneby, ett arbete i skärningspunkten mellan konst, arkitektur, kulturarv och stadsutveckling.

Jumana Hamdani är arkitekt utbildad i Irak och Spanien med arkitektexamen vid Bagdads Universitet och masterexamen från IAAC, Institute for Advanced Architecture of Catalonia i Barcelona. Hon har genom åren fördjupat sig i geodata - ett avancerat datorstöd - i
arkitektoniska processer. Idag driver hon Jumana Hamdani Arkitekter i Karlshamn och undervisar på Blekinge Tekniska Högskola.


Sepa Sama är både arkitekt, forskare och konstnär, bl.a. med en mastersexamen i Architecture and Urban Design från UCLA, Kalifornien. Han har specialiserat sig på utforskandet av platsen genom vandringar i omgivningarna och noggrann dokumentation av dessa.

Utställningen är en del av samarbetet mellan Konst i Blekinge och Kulturcentrum Ronneby konsthall​. Syftet är att stärka konstområdet i regionen, skapa en infrastruktur för konsten i länet och goda förutsättningar för konsten både regionalt och internationellt.


Jumana Hamdani

Jumana Hamdani

Sepa Sama

Sepa Sama