#68 KONSTKONSULENTERNA – VILKA ÄR DE OCH VAD GÖR DE?

Dans i Blekinge i samtal med Konstkonsulenterna Sverige

Vilka är de och vad gör de?

Länken mellan konstnären och samhället i vidaste bemärkelse. Så kan man kanske iallafall börja en beskrivning av Konstkonsulentens funktion. Dessa länkar finns i landets alla regioner, även om själva yrkestiteln numera kan variera lite, är de fortfarande många gånger oundgängliga när det gäller att få samarbeten och kommunikation att fungera: kort sagt, när det gäller att få till att medborgarna och konsten faktiskt möts.

I slutet av mars 2023 höll föreningen Konstkonsulenterna Sverige sitt vårmöte i Ronneby med många av medlemmarna på plats. Susanne Skog passade på att fånga tre av dem för ett samtal, om vad de faktiskt gör, om läget i landet och om dagens politiska klimat.

Medverkande: Karin Kvam, konstkonsulent på Region Jämtland och Härjedalen, samt Camilla Alexanderson, konsulent för samtidskonst, arkitektur, form och design på Västra Götalandsregionen, samt Sebastian Andersson, konststrateg på Region Västernorrland.

Avsnittsinformation

Produktion: Susanne Skog
Musik: Jesper Norda
Ansvarig utgivare: Konst i Blekinge
Längd: 40 min 38 sek

Lyssna på Konst i Blekinge-podden finns där poddar finns, sök på Konst i Blekinge-podden, eller klicka på länken nedan...

#68 Konstkonsulenterna Sverige -
Vilka är de och vad gör de? Länk till annan webbplats.


Workshop i risoprint. Foto: Susanne Skog

Workshop i risoprint. Foto: Susanne Skog

Konferens
Möte mellan Konstkonsulenterna Sverige och Dans i Blekinge