#7 KAN MAN ÅKA RUTSCHKANA GENOM ETT KONSTVERK?

Ulf Rollof

På Stumholmen i Karlskrona kan den som vågar åka rutschkana genom ett flera meter högt huvud. Konstverket är gjort av Ulf Rollof och heter "Seeing tears running into your ear goes to your head".

Tillsammans med Ylva Andersson och Joakim Strömgren besöker Konst i Blekinge-podden flera konstverk i det offentliga rummet och en utställning där några av konstverken också skulle kunna varit modeller för konstverk utomhus.

Ylva Andersson är en medieintresserad före detta journalist på Makt i Media som skapade sin egen Ylvas hörna. Joakim Strömgren är journalist och filmskapare på f.d. Makt i Media och jobbar till vardags i receptionen på omsorgsförvaltningen i Karlskrona kommun. Lyssna på när Ylva och Joakim upplever och tolkar deras konstverk.

Ulf Rollof föddes och växte upp i Karlskrona och har berättat om hur han som barn upptäckte att när man ligger ner och gråter så rinner tårarna in i örat.

På Stumholmen vandrar vi också till konstverket ”Wonders” av Mia E Göransson.

Avsnittet inleds med ett besök på Karlskrona Konsthall där gruppen ser på Elisabet Svenssons och Helmtrud Nyströms utställning. Elisabet Svensson har sin verkstad i Sölvesborg där hon arbetar med keramik och skulptur. Hon har utfört många konstverk i det offentliga rummet.

Ulfs Rollofs verk skänktes av Stadsbudskåren till Karlskrona stad, och Mia E Göranssons verk producerades av Statens konstråd för Marinmuseums Ubåtsmuseum.

: : :

Avsnittsinformation

Produktion: Maria Henriksson och Jenny Lenemark
Musik: Jesper Norda
Ansvarig utgivare: Konst i Blekinge
Längd: 26 min

: : :

Lyssna på Konst i Blekinge-podden finns där poddar finns, sök på Konst i Blekinge-podden, eller klicka på länken nedan...

#7 Kan man åka rutschkana genom ett konstverk? Länk till annan webbplats.

Ylva och Jocke

Joakim Strömgren och Ylva Andersson.

Ulf Rollof

Ulf Rollof, Seeing tears running into your ear goes to your head.